Milieu

Effecten op het milieu minimaliseren?

Denk eens aan de aanleg van een groen dak

De problematiek ten aanzien van het milieu is ook de platte-dakenbranche niet  vreemd. Onze leveranciers hebben ieder op hun manier in meer of mindere mate al maatregelen getroffen en blijven zich inzetten om het milieu te ontzien. Diverse partijen, waaronder Icopal en Kingspan Unidek zijn verder dan anderen in hun cradle-to-cradle beleid. Dit vertaalt zich in de volgende onderdelen:

Productie: een minimum aan energieverbruik, CO2-uitstoot en uitstoot van schadelijke stoffen is van eminent belang om de effecten op het milieu te minimaliseren.

Prestaties gedurende de levenscyclus.

Uiteraard is de levensduur van belang voor de duurzaamheid van een dak, immers een dak dat lang meegaat, presteert beter op milieugebied. Zowel Icopal als Troelstra & de Vries hebben dakbedekkingen in het pakket die specifieke milieuvoordelen opleveren:

  • Icopal Noxite, dakbedekking met een fijnstof filterende schutlaag;
  • Icopal Universal, met DUBO-keur, door het NIBE verkozen tot de duurzaamste dakbedekking van Nederland;
  • Kingspan Therma PIR isolatie zijn voorzien van een DUBO-keur
  • EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht is en wordt  daardoor gezien als één van de milieuvriendelijkste isolatiematerialen.

Na de levenscyclus

Nadat een dak is vervangen, is recyclage van de oude materialen natuurlijk de beste methode; dat kan helaas niet altijd. Als voorloper op het gebied van recyclage heeft Icopal een methode ontwikkeld waardoor minimaal 15% van de nieuwe bitumineuze dakbanen uit gerecycled bitumen bestaat.

Referenties

Dit is wat klanten over ons zeggen

Ik werk al jaren samen met de Westlandse Dakcombinatie vanuit mijn functie. Altijd duidelijk, eerlijk en leveren goed werk. Mochten er klachten zijn, dan worden deze vakkundig en kordaat opgepakt en afgehandeld zodat de klant met een tevreden gevoel achter blijft ! Wat mij betreft blijven we voorlopig nog samenwerken.

user MVGM VvE – Klein Beheer

Wij hebben een hele prettige samenwerking met Westlandse Dakcombinatie.
Leveren goed en netjes werk en komen hun afspraken na.

user BP Management – Totaalonderhoud

De Westlandse dakcombinatie heeft meerdere daken van de stichting Florence gerenoveerd of de dakveiligheid in orde gemaakt. De werkzaamheden werden altijd conform afspraak of bestek en in goed overleg afgerond. De directe aanpak en goede afstemming met onze bewoners en beheersorganisatie zijn een absolute meerwaarde gebleken.

user Marcel van Mil

Merken

Wij werken met de volgende merken/bedrijven.

Lekkage? 0174-226821 of

info@westlandsedakcombinatie.nl